Skip to content Skip to footer

Mindfulness is leren met alle aandacht in het hier en nu te zijn op een milde, open en niet oordelende manier. Dat klinkt eenvoudig maar is moeilijk toe te passen voor onszelf. We hebben allerlei automatismen ontwikkeld in ons gedrag; we vragen ons amper af hoe we ons voelen, niet emotioneel maar ook niet lichamelijk.

Mindfulness training wordt doorgaans in groepen gedaan. Het is echter ook mogelijk dit in individuele sessies te doen. In tegenstelling tot de groepen wordt in een individuele setting niet ter plekke geoefend, maar doet u dit huis. Het gaat om oefeningen zoals een lichaamsmeditatie, een zitmeditatie en ademhalingsoefeningen.

Hierdoor leren we met alle aandacht in het hier en nu te zijn. Het is niet de bedoeling te graven in het verleden maar dat wil ook weer niet zeggen dat we het helemaal links laten liggen. In individuele sessies kijken we wat dat verleden nu op dit moment nog met ons doet. Dit kijken naar wat het met u doet, doen we zonder aan de verhalen te gaan hangen. Uiteindelijk resulteert dit in een andere houding ten opzichte van de werkelijkheid, minder stress, vrolijker en meer genietend van de dingen die er zijn. Hiervoor zijn 8 – 12 sessies nodig.

Leave a comment